Apr 242014
 

Toni Iordache era un muzician asa de talentat, incat era trimis foarte des in turnee prin mai multe tari europene, USA si Asia ca reprezentant al Republicii Socialiste Romania. Adesea, la intoarcerea acasa, mergea de pe aeroport direct la cate o nunta unde trebuia sa cante impreuna cu trupa sa.

La inceputul anilor 1970 Toni Iordache  a fost arestat pentru detinere ilegala a unor monede straine. La proces a marturisit ca dorea sa-i cumpere sotiei o haina de blana cu banii pe care-i pusese de-o parte.

Toni Iordache

Toni Iordache

`Avem trei genii in Romania, Nicolae Ceausescu, Ilie Nastase si tambalistul Toni Iordache! Chiar vreti sa-l condamnati pentru cativa dolari?` – a spus liderul orchestrei – Florian Economu – la proces, incercand sa sensibilizeze judecatorul, dar nu a reusit sa-l scape de inchisoare.

In ciuda popularitatii sale, Toni Iordache a fost condamnat la trei ani de inchisoare.
In timpul detentiei a pierdut mult din greutate, dar si-a revenit dupa eliberare si si-a reluat imediat activitatea muzicala.
Toni Iordache a devenit faimos in special pentru solo-urile sale complexe. Pentru el tehnica interpretarii la tambal nu era doar una a vitezei; sensibilitatea melodiilor sale, indemanarea, imaginatia si carisma sa l-au facut pe Iordache un adevarat maestru intre lautarii vremii.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>