Nov 202014
 

Muzica pe care a cântat-o Constantin Eftimiu poartă amprenta specifică de mahala bucureșteană, acolo unde și-a format stilul de interpretare și o mare parte din repertoriu, dar și caracteristicile zonei folclorice Vlașca, de unde a preluat unele cântece.

El realizează cu multă măiestrie o fuziune între muzica lăutărească și cea de proveniență țărănească, reușind să stabilească un echilibru între elementele caracteristice celor doua muzici și să dea o interpretare cu totul originală repertoriului său.

Vocea sa este caldă, clară, bine controlată în execuția bogatelor ornamente de care se ferește însă să facă exces, satisfăcând cele mai exigente gusturi muzicale.

Datorită calităților deosebite pe care le-a avut, Constantin Eftimiu a fost îndrăgit și deosebit de respectat de către giurgiuveni. Aceștia îl apreciau pentru bogăția și diversitatea repertoriului, care era pe placul tuturor celor care îl ascultau, pentru ținuta foarte îngrijită, respectarea cuvântului dat, punctualitatea la program, calm și blândețe în discuții.

Sursa: Wikipedia

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>